
Końcówki serii i ostatnie sztuki: książki, kosmetyki, zabawki, odzież i więcej. Darmowa dostawa od 100 zł
Końcówki serii i ostatnie sztuki: książki, kosmetyki, zabawki, odzież i więcej. Darmowa dostawa od 100 zł
Autor: Danuta Kołożyn-Krajewska
Producent: WSiP
Oprawa: miękka
Format (cm): 23.5 x 16.5
Ilość stron: 344
EAN: 9788302072468
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „sprzedawca” w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Zawarto w nim treści związane z klasyfikacją i opisem wyrobów znajdujących się w sprzedaży, ich właściwościami, sposobem pakowania, przechowywania i transportu. Materiał podzielono na trzy podstawowe rozdziały: ogólny, artykuły żywnościowe, artykuły nieżywnościowe.
Rozdział pierwszy obejmuje ogólne zagadnienia z towaroznawstwa dotyczące zasad klasyfikacji towarów, metod badania i oceny jakości towarów, podziału opakowań, zasad magazynowania, przechowywania i transportu towarów.
Rozdział drugi zawiera wiadomości towaroznawcze o artykułach żywnościowych: składniki odżywcze, klasyfikację żywności, ocenę towaroznawczą grup surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, metody ich przechowywania i magazynowania.
Rozdział trzeci prezentuje informacje o artykułach nieżywnościowych powszechnego użytku. Przedstawiono w nim klasyfikację wybranych towarów oraz podano zasady ich przechowywania i magazynowania.
Zaletą podręcznika jest jego logiczna budowa i przejrzystość. Liczne fotografie, rysunki, tabele i schematy poglądowe ułatwią uczniom przyswojenie omawianych zagadnień. Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględnia on standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu „sprzedawca”.
Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!
POŚPIESZ SIĘ OSTATNI EGZ. Mamy na stanie, wysyłamy od razu.
Wysyłamy w 24h + czas dostawy
14 dni na zwrot produktu
Darmowa dostawa już od 100 zł
Zamów tel.: 508 768 309
(Pon. – Pt. 8:00 – 15:00)
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „sprzedawca” w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Zawarto w nim treści związane z klasyfikacją i opisem wyrobów znajdujących się w sprzedaży, ich właściwościami, sposobem pakowania, przechowywania i transportu. Materiał podzielono na trzy podstawowe ...
check_circle
check_circle