KOLOROWE OBRAZKI - Olesiejuk
  • -50%
Opinia (0)
4,99 zł9,99 zł
AMY MACDONALD UNDER STARS WINYL
  • -30%
Opinia (0)
132,99 zł189,99 zł
SANKTUARIUM. STRAŻNICY Z KRAINY CIENI Sarah Fine - Jaguar
  • -65%
Opinia (0)
13,27 zł37,91 zł
A jeśli spróbujemy Megan Maxwell
  • -65%
Opinia (0)
17,50 zł49,99 zł
PRZYGODY TOMKA SAWYERA. KOLOROWA KLASYKA
  • -60%
  • Obecnie brak na stanie
Opinia (0)
11,18 zł27,95 zł
KARNET PASSION PLUS TYLKO WE DWOJE + KOPERTA
  • -60%
Opinia (0)
2,00 zł5,01 zł
CARLY RAE JESPEN EMOTION CD - Universal Music Polska
  • -35%
  • Obecnie brak na stanie
Opinia (0)
29,18 zł44,90 zł
Robyn Crawford
  • -65%
Opinia (0)
19,25 zł54,99 zł
BAJKI UWOLNIJ KOLORY UŻYJ TYLKO WODY 4+ - Zielona Sowa
  • -50%
  • Obecnie brak na stanie
Opinia (0)
4,00 zł7,99 zł
      Historia Makaronu W Dziesięciu Daniach. Od Tortellini Do Carbonary

      Historia Makaronu W Dziesięciu Daniach. Od Tortellini Do Carbonary

      Opinia (0)
      „Rozmowa o kuchni nie jest dziś we Włoszech czynnością ani niewinną, ani pozbawioną ryzyka”. Każdy wie, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese niewiele ma wspólnego z prawdziwym ragù. Ale czy na pewno? Może wszystko, co wiemy o „tradycyjnych” włoskich makaronach, nie je...Czytaj więcej

      Autor: Luca Cesari

      Producent: Znak

      Oprawa: miękka

      Format (cm): 20.5 x 14.5

      Ilość stron: 336

      EAN: 9788324084159

      „Rozmowa o kuchni nie jest dziś we Włoszech czynnością ani niewinną, ani pozbawioną ryzyka”.

      Każdy wie, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese niewiele ma wspólnego z prawdziwym ragù. Ale czy na pewno? Może wszystko, co wiemy o „tradycyjnych” włoskich makaronach, nie jest do końca prawdą?

      Nakarmieni „jedynymi słusznymi” przepisami na tradycyjne włoskie dania, nie zdajemy sobie sprawy, że receptury na większość z nich wciąż ewoluują, a legendy, które narosły wokół niektórych, bardzo często rozmijają się z prawdą.

      Czy wiesz, że carbonara wcale nie ma włoskiego rodowodu, a fettuccine powstało, kiedy Alfredo di Lelio, troskliwy mąż i szef kuchni, chciał przygotować pożywny posiłek zmęczonej porodem żonie? Czy zgadniesz, która bogini i jej piękno były inspiracją dla idealnego kształtu tortellino?

      Luca Cesari, historyk gastronomii i kucharz eksperymentalny, wychodzi naprzeciw gastropurystom i proponuje inne spojrzenie na dziesięć włoskich klasyków. Według niego te kanoniczne dania zawsze są nowe i młode, bo ich postać zmienia się w zależności od kucharza i szerokości geograficznej.

      Rozsiądź się wygodnie z talerzem pełnym pasta al pomodoro i posłuchaj historii o tym, dlaczego dozwolone jest jedzenie spaghetti z sosem bolońskim i co wspólnego z włoskimi daniami ma Meksyk.

      Palce lizać!

      Książka uhonorowana Premio Bancarella della Cucina.

      Czytałem z wypiekami na twarzy, a nieczęsto mi się to zdarza! W tej książce jest wszystko to, za co kocham Włochów – ogromna kulinarna erudycja, silne emocje, uzasadnione złośliwości oraz ogromna miłość do kuchni. Świetna, lekka jak piórko i mądra książka o tym, że najciekawsze historie zawsze rozgrywają się w kuchni”.

      Bartek Kieżun – dziennikarz, kucharz i fotograf. Autor serii przewodników kulinarnych po świecie śródziemnomorskim

      📚 Outlet książkowy – ta sama treść, niższa cena! 📚

      Książka jest nowa i pełnowartościowa, nigdy nieużywana.

      Może pochodzić z końcówek serii, zwrotów lub nadwyżek magazynowych.
      📦 Opakowanie lub okładka mogą nosić ślady magazynowania, takie jak delikatne otarcia czy pozostałości po etykiecie.
      ✅ Treść książki jest kompletna i nieuszkodzona.
      ✅ Gwarantujemy pełną funkcjonalność – czytasz bez przeszkód!
      ✅ Świetna okazja na tanią, nową lekturę!

      Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!

      Masz coś do powiedzenia? Napisz recenzję!
      Historia Makaronu W Dziesięciu Daniach. Od Tortellini Do Carbonary
      27,49 zł
      49,99 zł
      Ilość

      Niedostępny

      Wysyłamy w 24h + czas dostawy

      14 dni na zwrot produktu

      Koszty dostaw już od 8.99 zł

      Darmowa dostawa już od 100 zł

      Zamów tel.: 508 768 309
      (Pon. – Pt. 8:00 – 15:00)

      Blik GPay Paypo Visa Mastercard
      Luca Cesari

      Historia Makaronu W Dziesięciu Daniach. Od Tortellini Do Carbonary

      27,49 zł
      49,99 zł