KOLOROWE OBRAZKI - Olesiejuk
  • -50%
Opinia (0)
4,99 zł9,99 zł
AMY MACDONALD UNDER STARS WINYL
  • -30%
Opinia (0)
132,99 zł189,99 zł
SANKTUARIUM. STRAŻNICY Z KRAINY CIENI Sarah Fine - Jaguar
  • -65%
Opinia (0)
13,27 zł37,91 zł
A jeśli spróbujemy Megan Maxwell
  • -65%
Opinia (0)
17,50 zł49,99 zł
PRZYGODY TOMKA SAWYERA. KOLOROWA KLASYKA
  • -60%
  • Obecnie brak na stanie
Opinia (0)
11,18 zł27,95 zł
KARNET PASSION PLUS TYLKO WE DWOJE + KOPERTA
  • -60%
Opinia (0)
2,00 zł5,01 zł
CARLY RAE JESPEN EMOTION CD - Universal Music Polska
  • -35%
  • Obecnie brak na stanie
Opinia (0)
29,18 zł44,90 zł
Robyn Crawford
  • -65%
Opinia (0)
19,25 zł54,99 zł
BAJKI UWOLNIJ KOLORY UŻYJ TYLKO WODY 4+ - Zielona Sowa
  • -50%
  • Obecnie brak na stanie
Opinia (0)
4,00 zł7,99 zł
      Składniki. Osobliwa Chemia Tego, Co Jemy I Czym Się Smarujemy

      Składniki. Osobliwa Chemia Tego, Co Jemy I Czym Się Smarujemy

      Opinia (0)
      George Zaidan, absolwent chemii na prestiżowej uczelni, błyskotliwy i piekielnie zabawny naukowiec wyjaśnia, co nauka może (a czego nie potrafi) powiedzieć o składnikach produktów, którymi każdego dnia faszerujemy swoje ciała. Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma k...Czytaj więcej

      Autor: George Zaidan

      Producent: Marginesy

      Oprawa: miękka

      Format (cm): 20.8 x 13.8

      Ilość stron: 328

      EAN: 9788366500266

      George Zaidan, absolwent chemii na prestiżowej uczelni, błyskotliwy i piekielnie zabawny naukowiec wyjaśnia, co nauka może (a czego nie potrafi) powiedzieć o składnikach produktów, którymi każdego dnia faszerujemy swoje ciała.

      Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma końca. Co się dzieje, gdy wszystkie te rzeczy wchodzą w reakcję z substancjami tworzącymi nasz organizm? Skąd wiadomo, że to, co jemy, pijemy, wdychamy i wcieramy w siebie, szkodzi nam lub pomaga?

      Dzięki tej książce poznacie, jak z perspektywy chemika wyglądają różne produkty, i dowiecie się, co może nas zabić, a co niekoniecznie jest szkodliwe i dlaczego. Jak bardzo truje nas przetworzona żywność i na ile jesteśmy tego pewni? Kawa to napój bogów czy diabelska krew? Co się stanie, jeśli w upale przedawkujesz fantanyl na słońcu (i co to właściwie jest)? Co wspólnego ma maniok z radzieckimi szpiegami? Czy rośliny chcą nas zniszczyć, a mikroorganizmy pożreć całą naszą żywność? Co twój horoskop mówi o chorobach, na które możesz zapaść, i czy jest w tym ziarno prawdy?

      Zaidan przystępnie, z mistrzowskim poczuciem humoru odpowiada na mnóstwo trudnych pytań i pokazuje, że chemia to nie tylko użyteczna nauka, którą każdy może zrozumieć i wykorzystywać w codziennym życiu, ale też wspaniała zabawa.

      George Zaidan – absolwent chemii na MIT uhonorowany F.D. Greene Teaching Award. Jest propagatorem nauki i producentem programów popularnonaukowych w telewizji i internecie. Dla kanału National Geographic stworzył serial Ingredients: The Stuff Inside Your Stuff, a dla MIT Science Out Loud. Jego artykuły ukazywały się m.in. w „New York Timesie”, „Forbesie”, „Boston Globe”, „National Geographic Magazine”, „Science” i „Business Insider”. Jest laureatem licznych stypendiów, członkiem Amerykańskiego Towarzystwa Chemicznego, zasiadał w radzie Instytutu Edukacji. W wolnym czasie wspina się i gotuje.

      Jeśli sądziliście, że chemia może być naprawdę interesująca (a jest), ale nie mogliście się skupić na lekcjach w szkole, to jest książka dla was. George Zaidan sprawi, że będziecie głośno się śmiać, czytając opowieści o cudach praktycznej, użytecznej nauki, a wszystko wytłumaczy na przykładach genialnych porównań, które zrozumie nawet jedenastolatek.

      Daniel J. Levitin, autor Zasłuchanego mózgu. Co się dzieje w głowie, gdy słuchasz muzyki

      O mój Boże, ta książka jest GENIALNA! Zabawna, wnikliwa, napisana ciętym językiem i dodająca otuchy.

      Kallie Moore, prowadząca PBS Eons

      Jeśli chcecie dowiedzieć się prawdy o cheetosach, kremach z filtrem, zamiennikach masłach i innych codziennych sprawach związanych z chemią, zajrzyjcie do pełnych werwy Składników. Ale przede wszystkim kupcie tę książkę, bo nauczy was myśleć jak błyskotliwy, oczytany i diabelnie zabawny naukowiec.

      Sam Kean, autor Dziwnych przypadków ludzkiego mózgu i Znikającej łyżeczki. Dziwnych opowieści chemicznej treści

      📚 Outlet książkowy – ta sama treść, niższa cena! 📚

      Książka jest nowa i pełnowartościowa, nigdy nieużywana.

      Może pochodzić z końcówek serii, zwrotów lub nadwyżek magazynowych.
      📦 Opakowanie lub okładka mogą nosić ślady magazynowania, takie jak delikatne otarcia czy pozostałości po etykiecie.
      ✅ Treść książki jest kompletna i nieuszkodzona.
      ✅ Gwarantujemy pełną funkcjonalność – czytasz bez przeszkód!
      ✅ Świetna okazja na tanią, nową lekturę!

      Bądź pierwszą osobą, która doda opinię!

      Masz coś do powiedzenia? Napisz recenzję!
      Składniki. Osobliwa Chemia Tego, Co Jemy I Czym Się Smarujemy
      13,97 zł
      39,90 zł
      Ilość

      Mamy dużo na stanie, wysyłamy od razu.

      Wysyłamy w 24h + czas dostawy

      14 dni na zwrot produktu

      Koszty dostaw już od 8.99 zł

      Darmowa dostawa już od 100 zł

      Zamów tel.: 508 768 309
      (Pon. – Pt. 8:00 – 15:00)

      Blik GPay Paypo Visa Mastercard
      SKŁADNIKI. OSOBLIWA CHEMIA TEGO, CO JEMY I CZYM SIĘ SMARUJEMY George Zaidan - Marginesy

      Składniki. Osobliwa Chemia Tego, Co Jemy I Czym Się Smarujemy

      13,97 zł
      39,90 zł